Pigmentatie

Pigmentatie plekken/problemen zijn afwijkingen in de kleur van de huid als gevolg van verstoringen in het productieproces van melanine (het pigment dat verantwoordelijk is voor kleuring). Deze problemen kunnen leiden tot hyperpigmentatie (donkere plekken) of hypopigmentatie (lichte plekken) op de huid.

Wat veroorzaakt pigmentatie vlekken?

Pigmentatieproblemen worden vaak veroorzaakt door een overproductie van melanine. Blootstelling aan de zon, huidletsel of ontstekingen kunnen deze overproductie stimuleren, wat resulteert in ongelijke huidtinten. Hormonale schommelingen, zoals die tijdens zwangerschap of bij gebruik van anticonceptie, kunnen ook bijdragen aan pigmentatieproblemen.

Behandeling van pigmentatie in Assen

Kalista Assen biedt effectieve behandelingen tegen pigmentatievlekken of pigmentatieproblemen. Deze behandelingen zijn gericht op het reguleren van melanineproductie en het herstellen van een egale huidtint. Exfoliatie is een effectieve methode om pigmentatie te verminderen, waarbij de bovenste laag van de huid voorzichtig wordt verwijderd, waardoor een helderdere, egalere teint ontstaat.

Hieronder vindt u de behandelingen die helpen bij het verminderen van pigmentatie:

Mesoshooter tegen rimpels en lijntjes bij schoonheidssalon Kalista Assen

Microdermabrasie

Bij microdermabrasie wordt de huid met kristallen geslepen. Microdermabrasie helpt bij pigmentatie door de bovenste laag van de huid te exfoliëren, waardoor dode huidcellen worden verwijderd en donkere vlekken vervagen.

Chemische peelings toen rimpels en lijntjes bij schoonheidssalon Kalista Assen

Chemische peelings

Een chemische peeling zorgt voor een exfoliatie van de bovenste huidlaag waardoor donkere vlekken vervagen en een meer gelijkmatige teint ontstaat. Deze behandeling stimuleert ook de regeneratie van nieuwe huidcellen.

Micro needling tegen rimpels en lijntjes bij schoonheidssalon Kalista Assen

Micro Needling

Micro needling is een intensieve behandeling met behulp van kleine naaldjes. Deze behandeling bevordert de aanmaak van nieuw collageen, wat helpt bij het vervagen van pigmentatie en het verkrijgen van een meer gelijkmatige huid.

Twijfelt u over welke huidbehandeling het beste bij u past? Maak een afspraak voor een intakegesprek + huidanalyse met onze specialist (€45,-). Tijdens deze afspraak reinigen en verzorgen wij uw huid en beoordelen we samen welke huidbehandeling voor u de meeste voordelen biedt.

Maak een afspraak!

Maak een afspraak voor een behandeling of vrijblijvend intakegesprek voor meer informatie in onze schoonheidssalon in Assen

Maak een afspraak