Microdermabrasie

Er komen momenteel steeds meer en meer huidproblemen voor. Vaak veroorzaakt door teveel zonlicht, milieu-invloeden, stress, onverantwoorde voeding, te weinig water drinken en het niet gebruiken van de juiste huidverzorgingsproducten. Met de Ecuri Microdermabrasie kunnen problemen zoals: acne, littekens, rimpeltjes, onreine huid, rokershuid, sterk verouderde huid, striae, pigmentvlekken en sterke verhoorning effectief behandeld worden.

Ecuri Microdermabrasie is een zachte en veilige behandeling waarbij door middel van aluminiumoxide kristallen onder vacuüm én hoge druk de huid wordt geslepen. De dode huidcellen en de doorschijnende laag van de huid worden verwijderd. Dit resulteert in een krachtige regeneratie die de huid een langdurig schoon, fris en jong uiterlijk geven. U voelt het en U ziet het! Deze behandeling is nagenoeg pijnloos en voor zowel mannen als vrouwen geschikt.

Wanneer kiest u voor een Ecuri Microdermabrasie behandeling?
– Als u uw huid wilt verjongen want het bevordert de natuurlijke aanmaak elastine en collagene vezels in de huid.
– Bij pigmentvlekken op de huid, het egaliseert de huidskleur.
– Verbetert de bloedcirculatie van de huid en vermindert fijne lijntjes, rimpels en verslappingen.
– Maakt de huid gladder, ook bij bultjes, kuiltjes en grote poriën.
– Het reinigt de huid en verwijdert dode huidcellen.
– Goed bij acne, het reinigt verstopte poriën en zwarte puntjes op bijv. op de neus en kin.
– Vermindert cellulitis, striae en littekentjes.
– Verbetert de bloedcirculatie van de huid.

Aanvullende informatie
Tijdens de Ecuri Microdermabrasie behandeling wordt een fijne straal microkristallen door middel van een vacuumzuigkracht langs de huid gezogen. De kristallen ‘zandstralen’ zo steeds een klein laagje van de opperhuid af. De dieptewerking is afhankelijk van de ingestelde zuigkracht van de vacuumpomp, de snelheid waarmee microkristallen langs de huid worden gezogen en het aantal strepen over hetzelfde gebied. Op deze manier is Ecuri Microdermabrasie een doseerbare en controleerbare behandeling.

Na de behandeling
U ziet direct na een Ecuri Microdermabrasie behandeling dat de huid intensief behandeld is. Na de behandeling wordt door onze specialisten aangeraden om uw huid met uiterste zorg te behandelen. De huid is nu verdund en erg gevoelig voor invloeden van buitenaf. De huid ziet er licht rood tot roze uit, heeft een frisse uitstraling en zal aanvoelen alsof u te lang in de zon hebt gezeten. Een paar uur na de behandeling kan het zijn dat de strepen van de behandeling zichtbaar worden op de huid. Dit is een normale reactie. De huid kan tot twee dagen na de behandeling rose/rood zien. Houd hier rekening mee met het plannen van een afspraak.

De delen van de huid die extra intensief behandeld zijn kunnen na twee dagen gaan schilferen. Met een fijne scrub, kunt u deze schilfertjes verwijderen. Sporten of het nemen van een hete douche of een sauna bezoek wordt gedurende één week door onze specialisten afgeraden. Dit i.v.m. de reeds bestaande versterkte doorbloeding van de huid door de Ecuri Microdermabrasie behandeling. Ook zwemmen wordt de eerste week na de behandeling afgeraden in verband met de (over)gevoeligheid van de huid.

Verzorging thuis
Omdat de huid na de behandeling gevoelig maar goed toegankelijk is voor gezonde werkstoffen, wordt het gebruik van onze producten na de behandeling aangeraden. Wij kennen namelijk de exacte werking van onze producten. Bescherm uw huid na een microdermabrasie behandeling met een professionele creme met SPF-30 met UVA en UVB bescherming. De huid is door de behandeling namelijk tijdelijk haar natuurlijke bescherming tegen UV stralen kwijt, waardoor het nog gevoeliger wordt voor pigmentverschuivingen en voor zonbeschadigingen. Uiteraard wordt u na uw behandeling geïnformeerd over huidverzorging!

Aantal behandelingen
Voor een maximaal resultaat wordt een kuur van gemiddeld 5 tot 10 behandelingen aangeraden, afhankelijk van de verbeteringen die u zelf voor ogen heeft. De basiskuur wordt meestal binnen 5 weken afgerond. Daarna kunt u het normale onderhoudsritme van microdermabrasie behandelingen oppakken van 1 x in de 6 tot 12 weken.

Voor een nog intensievere behandeling met extra resultaat kunnen we voor microdermabrasie een extra RF behandeling toepassen. Radio frequente stroom, (RF) passen we toe om de collageen aanmaak van de huid te stimuleren zodat de huid weer strakker wordt. Bij de radiofrequente-techniek is het de hoogfrequente energie die op een gecontroleerde en veilige wijze in de huid wordt afgegeven en daar zorgt voor een gelijkmatige en exact op het volume van het weefsel afgestemde warmte. Door deze vorm van verwarming van de diepere huidlagen trekt het colageen (dit is een bouwsteen van de huidstructuur) samen. Dit effect zorgt ervoor dat de huid en contouren snel veel strakker worden. Een bijkomend voordeel is dat er door een RF behandeling na verloop van tijd nieuw, gezond collageen wordt gevormd! Door dit vernieuwde collageen verstrakt het huidweefsel nog meer. De huid wordt gladder, strakker, jonger en mooier. Contouren versterken. Denk hierbij ook aan bijvoorbeeld een verslapte kaaklijn. Verslappingen worden minder of verdwijnen helemaal én in het gelaat zullen rimpels vervagen.

Maak een afspraak!

Maak een afspraak voor een behandeling of vrijblijvend intakegesprek voor meer informatie in onze schoonheidssalon in Assen

Maak een afspraak