Acne

Acne, ook wel bekend als puistjes of mee-eters, is een veelvoorkomend huidprobleem dat mensen van alle leeftijden treft. Het ontstaat wanneer haarzakjes verstopt raken met olie, dode huidcellen en bacteriën, wat resulteert in ontstekingen en puistjes. Hoewel acne vaak wordt geassocieerd met de tienerjaren, kan het ook volwassenen treffen.

Wat veroorzaakt Acne

Diverse factoren kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van acne. Hormonale veranderingen, overmatige olieproductie, genetica, stress, cosmetica en bepaalde voedingsgewoonten kunnen de huidgezondheid beïnvloeden. Het is essentieel om te begrijpen dat acne niet enkel wordt veroorzaakt door een gebrek aan hygiëne; het is een complexe aandoening met diverse oorzaken.

Behandeling van Acne in Assen

Bij Kalista begrijpen we dat acne meer is dan alleen een cosmetisch ongemak; het kan een bron van zorg en zelfbewustzijn zijn. Gelukkig is het geruststellend te weten dat dit huidprobleem effectief behandeld kan worden. Met onze expertise en op maat gemaakte behandelplannen begeleiden we u naar een heldere, gezonde huid.

Onze behandelingen zijn niet alleen gericht op het verminderen van bestaande puistjes, maar ook op het voorkomen van toekomstige uitbraken. Effectieve behandeling van acne richt zich op het verminderen van talgproductie, het voorkomen van verstopping van de haarzakjes, het bestrijden van bacteriële infecties en het verminderen van ontstekingen. Daarnaast kunnen we ook acne littekens verminderen. Hieronder vindt u de bewezen effectieve behandelingen bij acne.

Mesoshooter tegen rimpels en lijntjes bij schoonheidssalon Kalista Assen

Hydrodermabrasie

Hydrodermabrasie is een zeer effectieve dieptereiniging van de huid. Het combineert exfoliatie van de huid met het inbrengen van actieve werkstoffen. Het verhelpt verstopte poriën, hydrateert de huid en stimuleert de collageenproductie.

Chemische peelings toen rimpels en lijntjes bij schoonheidssalon Kalista Assen

Chemische peelings

Een chemische peeling zorgt voor exfoliatie van de bovenste huidlaag. Dit reguleert de talgproductie en vermindert ontstekingen, wat resulteert in een verbeterde huidtextuur en een afname van acne-gerelateerde symptomen.

Micro needling tegen rimpels en lijntjes bij schoonheidssalon Kalista Assen

Micro Needling

Micro needling is een intensieve behandeling met behulp van kleine naaldjes. Micro needling is effectief bij acne door de bevordering van collageen, wat leidt tot een verbeterde huidtextuur en vermindering van littekens. 

Twijfelt u over welke huidbehandeling het beste bij u past? Maak een afspraak voor een intakegesprek + huidanalyse met onze specialist (€45,-). Tijdens deze afspraak reinigen en verzorgen wij uw huid en beoordelen we samen welke huidbehandeling voor u de meeste voordelen biedt.

Maak een afspraak!

Maak een afspraak voor een behandeling of vrijblijvend intakegesprek voor meer informatie in onze schoonheidssalon in Assen

Maak een afspraak