Micro needling

Micro needling is een intensieve gezichtsbehandeling waarbij met gebruik van een medisch gecertificeerd apparaat met minuscule naaldjes kleine gaatjes in de huid worden geprikt. De gaatjes zijn niet zichtbaar maar zorgen voor een stimulatie van het herstelproces van de huid. Dit resulteert in een maximale productie van collageen en elastine, dit zijn de bestandsdelen die in de huid verantwoordelijk zijn voor de stevigheid en elasticiteit. Deze extra aanmaak van collageen en elastine zorgt voor een verstrakkend en liftend effect van de huid. Omdat lijntjes en rimpels vaak ontstaan door een tekort aan collageen en elastine maakt deze behandeling uw huid strakker, gladder en voller! Micro needling is een intensievere behandeling dan een skin-roller behandeling omdat er dieper in de eerste huidlaag wordt behandeld.

Een vibrerende pen met minuscule naaldjes perforeert de huid op een gecontroleerde manier. Omdat de naaldjes op hoge snelheid trillen is de behandeling voor de meeste mensen goed te verdragen. De behandeldiepte van de naaldjes wordt op uw huid aangepast. Na de behandeling kan de huid rood en gevoeilig zijn, dit is een normale reactie van de huid. Omdat het gaat om minuscule gaatjes zal dit erg snel herstellen. Afsluitend, wordt er een serum aangebracht die door deze behandeling tot in de diepste huidlagen wordt opgenomen. Dit serum heeft een intensere werking omdat de huid na de behandeling goed toegankelijk is voor werkstoffen. Het serum geeft de huid een enorme stimulatie voor de aanmaak van collageen. Deze stimulatie van de huid is gelijk na de behandeling voelbaar en zal na slechts 1 behandeling al onvoorstelbare resultaten laten zien. Collageen is namelijk verantwoordelijk voor de stevigheid (strakheid) van de huid. Tijdens een micro needling behandeling maken wij gebruik van de producten van Ekseption en Fusion Meso.

Wanneer kiest u voor een Micro needling behandeling?

– Als u uw huid wilt verjongen en verstevigen. De extra aanmaak van collageen en elastine zal u doen verbazen.
– Verbetert de bloedcirculatie van uw huid en vermindert fijne lijntjes, rimpels en verslappingen.
– Voor een snel en effectief resultaat bij huidverslappingen en rimpels. uw huid wordt strakker, gladder en voller.
– Enorme vermindering van (acne) littekens en striae

Twijfelt u over welke huidbehandeling het beste bij u past? Maak een afspraak voor een intakegesprek + huidanalyse met onze specialist (€45,-). Tijdens deze afspraak reinigen en verzorgen wij uw huid en beoordelen we samen welke huidbehandeling voor u de meeste voordelen biedt.

Na de micro needling behandeling

U ziet direct na de micro needling behandeling dat de huid intensief is behandeld. Dit betekent dat u uw huid met uiterste zorg dient te verzorgen. De huid is nu erg gevoelig voor invloeden van buitenaf. Het gebruik van onze producten is na deze behandeling verplicht. Wij kennen namelijk de exacte samenstelling en werking van onze producten. De huid is na de behandeling gevoelig maar ook goed toegankelijk voor gezonde werkstoffen. Het is hierom belangrijk dat u de juiste huidverzorging gebruikt. Uiteraard wordt u na uw behandeling geïnformeerd over huidverzorging!

Daarnaast dient u er rekening mee te houden dat u uw huid na deze behandeling niet langdurig mag blootstellen aan de zon. Sporten, het nemen van een hete douche of een sauna bezoek wordt de eerste 48 uur na de behandeling afgeraden. Dit i.v.m. de reeds bestaande versterkte doorbloeding van de huid door deze behandeling. Ook zwemmen wordt de eerste 48 uur na de behandeling afgeraden.

Micro needling bij schoonheidssalon Kalista Assen

Micro needling zorgt voor een intensieve stimulatie van de collageen en elastine productie!

Maak een afspraak!

Maak een afspraak voor een behandeling of vrijblijvend intakegesprek voor meer informatie in onze schoonheidssalon in Assen

Maak een afspraak