Micro needling

Micro needling is een nieuwe intensieve gezichtsbehandeling waarbij door middel van minuscule naaldjes kleine gaatjes in de huid worden geprikt. De gaatjes zijn niet zichtbaar maar zorgen voor een stimulatie van het herstelproces van de huid. Dit resulteert in een maximale productie van collageen en elastine, dit zijn de bestandsdelen die in de huid verantwoordelijk zijn voor de stevigheid en elasticiteit. Deze extra aanmaak van collageen en elastine zorgt voor een ware en extreem zichtbare facelift, zonder chirurgische ingreep! Omdat lijntjes en rimpels vaak ontstaan door een tekort aan collageen en elastine maakt deze behandeling uw huid strakker, gladder en voller! Micro needling is een intensievere behandeling dan een skin-roller behandeling omdat er dieper in de eerste huidlaag wordt behandeld.

Een vibrerende pen met minuscule naaldjes perforeert de huid op een gecontroleerde manier. Omdat de naaldjes op hoge snelheid trillen is de behandeling voor de meeste mensen goed te verdragen. De behandeldiepte van de naaldjes (variërend van 0.5 mm tot 2 mm) wordt op uw huid aangepast. Na de behandeling zullen er kleine bloedpuntjes zichtbaar zijn, dit is een normale reactie van de huid. Omdat het gaat om minuscule gaatjes zal dit erg snel herstellen. Afsluitend, wordt er een koper peptiden serum aangebracht die door deze behandeling tot in de diepste huidlagen wordt opgenomen. Dit serum heeft een intensere werking omdat de huid na de behandeling goed toegankelijk is voor werkstoffen. Het koper peptiden serum geeft de huid een enorme stimulatie voor de aanmaak van collageen. Deze stimulatie van de huid is gelijk na de behandeling voelbaar en zal na slechts 1 behandeling al onvoorstelbare resultaten laten zien. Collageen is namelijk verantwoordelijk voor de stevigheid (strakheid) van de huid.

Wanneer kiest u voor een Micro needling behandeling?
– Als u uw huid wilt verjongen en verstevigen. De extra aanmaak van collageen en elastine zal u doen verbazen.
– Verbetert de bloedcirculatie van uw huid en vermindert fijne lijntjes, rimpels en verslappingen.
– Voor een snel en effectief resultaat bij huidverslappingen en rimpels. uw huid wordt strakker, gladder en voller.
– Enorme vermindering van (acne) littekens en striae

Na de micro needling behandeling
U ziet direct na de micro needling behandeling dat de huid intensief behandeld is. Uw huid zal maximaal enkele dagen na de behandeling een iets rodere kleur hebben en kan 1 tot 2 dagen warm aanvoelen. Na de behandeling wordt door onze specialisten aangeraden om uw huid met uiterste zorg te behandelen. De huid is nu erg gevoelig voor invloeden van buitenaf. Dit betekent onder andere geen langdurige blootstelling aan de zon. Sporten, het nemen van een hete douche of een sauna bezoek wordt gedurende één week door ons afgeraden. Dit i.v.m. de reeds bestaande versterkte doorbloeding van de huid door de micro needling behandeling. Ook zwemmen wordt de eerste week na de behandeling afgeraden in verband met de (over)gevoeligheid van de huid.

Omdat de huid na de behandeling gevoelig maar goed toegankelijk is voor gezonde werkstoffen, wordt het gebruik van onze producten na de behandeling aangeraden. Wij kennen namelijk de exacte werking van onze producten. Bescherm uw huid na een micro needling behandeling met een professionele creme met SPF-30 met UVA en UVB bescherming. De huid is door de behandeling namelijk tijdelijk haar natuurlijke bescherming tegen UV stralen kwijt, waardoor het nog gevoeliger wordt voor pigmentverschuivingen en voor zonbeschadigingen. Uiteraard wordt u na uw behandeling geïnformeerd over huidverzorging!

Maak een afspraak!

Maak een afspraak voor een behandeling of vrijblijvend intakegesprek voor meer informatie in onze schoonheidssalon in Assen

Maak een afspraak