LED therapie

LED licht wordt al vele jaren gebruikt in de geneeskunde, bijvoorbeeld bij het versnellen van wondherstel in ziekenhuizen. Tegenwoordig wordt deze techniek ook steeds meer ingezet voor cosmetische doeleinden. LED therapie stimuleert namelijk de regeneratie van huidcellen, verhoogd de collageen en elastine productie en verbetert de bloedsomloop. Het is hierom een effectieve techniek voor het bereiken van huidverjonging en huidverbetering. Uw huid wordt zachter, gladder en strakker. Rimpeltjes zullen verminderen en de gehele huidconditie verbetert. LED therapie is een bewezen en veilige behandeling en is geschikt voor elk huidtype. Tijdens een bindweefselmassage wordt gebruik gemaakt van de producten van Nouvital.

Deze behandeling is op zichzelf te gebruiken maar is ook goed te combineren met andere huidbehandelingen zoals bijvoorbeeld hydrodermabrasiemicroneedling of de mesoshooter. 

Hoe werkt de behandeling?
Ons LED apparaat zendt lichtgolven uit die in de huid doordringen. De kleur en de intensiteit van het LED licht bepaalt de werking in de huid. Elke kleur heeft een eigen golflengte en een eigen werking op de huid. 

Blauw LED licht (415 nm) Blauw licht dringt het minst diep door in de huid en werkt vooral oppervlakkig. Deze golflengte wordt ingezet bij acne en onzuiverheden vanwege de sterke anti bacteriële werking. Puistjes en onzuiverheden zullen verminderen of worden voorkomen.

Groen licht (530 nm) Groen LED licht kan worden toegepast voor het verminderen van roodheid. Deze golflengte is geschikt voor het verhelpen van pigmentatieproblemen en zonbeschadigingen.

Rood LED licht (630 nm)
Rood licht dringt dieper in de huid door en zorgt voor huidverjonging en huidverbetering. Het rode licht stimuleert de aanmaak van collageen en elastine en verbetert de doorbloeding waardoor uw huid strakker, voller en gezonder wordt. 

Wanneer kiest u voor LED therapie?

– Als u uw huid wilt verjongen (maakt de huid soepeler en jonger)
– Als uw lijntjes en rimpels wilt verminderen (bevordert de aanmaak van collageen)
– Als u uw huid wilt herstellen (verbetert de doorbloeding en bevordert wondgenezing)
– Bij acne, onzuiverheden of ontstekingen (LED bestrijdt bijvoorbeeld acne bacteriën)

Twijfelt u over welke huidbehandeling het beste bij u past? Maak een afspraak voor een intakegesprek + huidanalyse met onze specialist (€45,-). Tijdens deze afspraak luisteren we naar uw wensen, reinigen, beoordelen en verzorgen wij uw huid en kijken we samen naar de huidbehandeling die voor u de meeste voordelen biedt.

Verzorging thuis
Omdat de huid na LED therapie goed toegangelijk is voor werkstoffen wordt het gebruik van onze producten na de behandeling aangeraden. Wij kennen namelijk de exacte samenstelling en werking van onze producten. Bescherm uw huid na een LED behandeling met een professionele creme met minimaal SPF 30 met UVA en UVB bescherming. Uiteraard wordt u na uw behandeling geïnformeerd over huidverzorging.

LED therapie bij schoonheidssalon Kalista Assen

LED therapie stimuleert de regeneratie van huidcellen

Maak een afspraak!

Maak een afspraak voor een behandeling of vrijblijvend intakegesprek voor meer informatie in onze schoonheidssalon in Assen

Maak een afspraak