Hydrodermabrasie

Hydrodermabrasie is de innovatieve opvolger van microdermabrasie. Beide behandelingen bieden een zeer effectieve dieptereiniging van de huid. Bij Hydrodermabrasie wordt een zuiverende vloeistof onder vacuüm en met hoge snelheid op en in uw huid gespoten. Ronddraaiende bewegingen zorgen ervoor dat dode huidcellen en onzuiverheden worden verwijderd. Tegelijkertijd wordt uw huid enorm gehydrateerd door het zuivere vocht wat aan de huid wordt afgegeven.

Hydrodermabrasie combineert exfoliatie van de huid met het inbrengen van actieve werkstoffen in de diepere huidlagen. Vitaminen, hyaluronzuur, salicylzuur of andere actieve werkstoffen worden tijdens de behandeling aan de huid afgegeven en zorgen voor een verbetering van de huid van binnenuit. De methode is effectiever dan serums of crèmes met dezelfde werkstoffen omdat deze bij hydrodermabrasie in diepere huidlagen worden afgegeven.

Hoe werkt de behandeling?
Tijdens een hydrodermabrasie behandeling worden dode huidcellen en onzuiverheden pijnloos verwijderd door middel van gecontroleerde en krachtige stralen van een zuiverende vloeistof. Tegelijkertijd worden er actieve werkstoffen diep in de huid afgegeven. In tegenstelling tot de microdermabrasie worden bij hydrodermabrasie geen kristallen gebruikt die de huid slijpen. Deze methode is een stuk comfortabeler en hierdoor ook geschikt voor de gevoeligere huid. Een bijkomend voordeel is dat hydrodermabrasie ook in de zomer (met zonnig weer) kan worden toegepast. 

Welke werkstoffen kunnen worden gebruikt?
Tijdens een hydrodermabrasie behandeling worden werkstoffen tot in de diepere huidlagen afgegeven. Er kunnen verschillende werkstoffen worden toegepast om uw huid optimaal te verbeteren. U kunt kiezen uit onderstaande werkstoffen:

– Hyaluronzuur (hydratatie van de huid voor een gezonde en stralende huid)
– Salicylzuur (zuiverende werking, zeer geschikt bij huidproblemen zoals acne)
– Vitamine-C (anti-veroudering, beschermt de huid met krachtige antioxidanten)

Wanneer kies ik voor Hydrodermabrasie?
Hydrodermabrasie resulteert in een gladde, stralende en gezonde huid en is onder andere effectief bij:
– Verwijderen van onzuiverheden (mee-eters, acne)
– Huidveroudering (vermindert rimpels en lijntjes)
– Verminderen van acne of acne-littekens
– Verminderen van grove poriën
– Verhelpen van een droge huid
– Verminderen van pigmentatiestoornissen of pigmentvlekjes

Na de behandeling
U ziet direct na de hydrodermabrasie behandeling dat uw huid intensief is behandeld. Na de behandeling wordt door onze specialisten aangeraden om uw huid met uiterste zorg te behandelen. De huid is nu verdund en erg gevoelig voor invloeden van buitenaf. Gebruik alleen cosmetica producten die geschikt zijn voor nazorg bij specialistische huidbehandeling met tenminste SPF 30 met UV-A en UV-B bescherming. De huid is door de behandeling namelijk tijdelijk zijn natuurlijke bescherming tegen UV stralen kwijt, waardoor het nog gevoeliger wordt voor pigmentverschuivingen en voor zonbeschadigingen. Sporten of het nemen van een hete douche of een sauna bezoek wordt gedurende één week afgeraden. Dit i.v.m. de reeds versterkte doorbloeding van de huid door de hydrodermabrasie behandeling. Ook zwemmen wordt de eerste week na de behandeling afgeraden in verband met de (over)gevoeligheid van de huid.

Aantal behandelingen
Voor een maximaal resultaat wordt een kuur van gemiddeld 5 tot 10 behandelingen aangeraden, afhankelijk van de verbeteringen die u zelf voor ogen heeft.

Verzorging thuis
Omdat de huid na de behandeling gevoelig maar goed toegankelijk is voor gezonde werkstoffen, wordt het gebruik van onze producten na de behandeling aangeraden. Wij kennen namelijk de exacte werking van onze producten. Bescherm uw huid na een hydrodermabrasie behandeling met een Medik8 creme van SPF 30 met UVA en UVB bescherming. De huid is door de behandeling namelijk tijdelijk haar natuurlijke bescherming tegen UV stralen kwijt, waardoor het nog gevoeliger wordt voor pigmentverschuivingen en voor zonbeschadigingen. Uiteraard wordt u na uw behandeling geïnformeerd over huidverzorging!

Maak een afspraak!

Maak een afspraak voor een behandeling of vrijblijvend intakegesprek voor meer informatie in onze schoonheidssalon in Assen

Maak een afspraak