EMS Body Shaping

EMS (Elektro Musculaire Stimulatie) body shaping is een revolutionaire methode om uw lichaam te vormen en te versterken. Door het gebruik van elektrische impulsen worden de spieren op een intensieve manier gestimuleerd, wat resulteert in een effectievere en efficiëntere workout dan traditionele trainingsmethoden. EMS zorgt voor een strakkere huid, spieropbouw en vetverbranding!

Hoe werkt EMS body shaping?

EMS werkt door kleine elektrische impulsen naar de spieren te sturen via elektroden die op de huid zijn geplaatst. Deze impulsen veroorzaken spiercontracties, vergelijkbaar met de natuurlijke contracties die optreden tijdens fysieke activiteit. Dit betekent dat de spieren intensief worden getraind zonder dat u zware gewichten hoeft te tillen of langdurige oefeningen hoeft te doen. 

Een EMS behandeling voelt als een intensieve work-out, maar tijdens deze sessie kunt u gewoon ontspannen en liggen. Het EMS apparaat veroorzaakt krachtige, “supramaximale” spiercontracties die niet door normale training kunnen worden bereikt. Deze spiercontracties zijn veilig voor gewrichten, organen en botten, waardoor EMS een effectieve en risicoloze methode is voor lichaamsversteviging en vetverbranding. 

Tijdens de EMS behandeling wordt gebruik gemaakt van wisselstroom, die magnetische golven genereert en de spieren laat samentrekken. Het EMS apparaat stuurt impulsen met een zeer hoge frequentie, waardoor de spieren continu in samentrekking blijven en niet kunnen ontspannen. Deze intensieve spiercontracties vergen veel energie, wat niet alleen leidt tot spierversterking maar ook tot vetverbranding. EMS technologie is toepasbaar op verschillende delen van het lichaam, zoals de buik, billen en benen. Hierdoor worden de spieren getraind, het vetpercentage verlaagd, en de huid strakker zichtbaar strakker.

Voordelen van EMS body shaping

Efficiëntie: EMS training duurt meestal slechts 20 minuten per sessie, maar levert resultaten die vergelijkbaar zijn met uren in de sportschool.

Spieropbouw en vetverbranding:
Door de intensieve spiercontracties helpt EMS bij het opbouwen van spiermassa en het verbranden van vet.

Vermindert cellulitis:
EMS kan helpen bij het verminderen van cellulitis door de huid strakker en gladder te maken.

Hoeveel EMS behandelingen heb ik nodig?

Voor optimale resultaten wordt een serie behandelingen aanbevolen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat EMS kan leiden tot een significante toename van spiermassa en een duidelijke afname van vetpercentage. Hierdoor kan bijvoorbeeld de buikomvang met enkele centimeters verminderen.

Deze behandeling is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een effectieve manier om de tekenen van veroudering tegen te gaan en een jeugdige uitstraling te behouden. Echter, voor een EMS behandeling wordt een BMI boven de 25 afgeraden, aangezien de effectiviteit dan kan afnemen.

EMS Body Shaping bij schoonheidssalon Kalista Assen

EMS zorgt voor een strakkere huid, spieropbouw en vetverbranding!

Maak een afspraak!

Maak een afspraak voor een behandeling of vrijblijvend intakegesprek voor meer informatie in onze schoonheidssalon in Assen

Maak een afspraak