Coagulatietherapie

Wanneer een mens ouder wordt, verandert de huid. De huid wordt slapper, gaat rimpels en plooien vertonen en er kunnen onregelmatigheden en kleurveranderingen ontstaan. Diverse goedaardige, kleine huidoneffenheden kunnen door middel van coagulatietherapie op een precieze en vrijwel pijnloze manier worden verholpen.

Coagulatie is een behandelmethode waarbij een klein huidprobleem doelgericht wordt verhit, waarna het in een korstje veranderd, en er vervolgens een mooie nieuwe huid onder ontstaat. Een haarfijn naaldje wordt in/op de huidaandoening verhit en zo vernietigt. De methode is zeer veilig en uiterst geschikt voor kleine oppervlakken. Chirurgische ingrepen zijn dankzij deze methode niet meer nodig, zodat de vorming van littekens wordt voorkomen.

Coagulatietherapie kan bij onderstaande huidaandoeningen worden toegepast:

Couperose (rode adertjes)
Couperose zijn blijvende zichtbare verwijdingen van de oppervlakkige haarvaten of capillairen in de huid. De bloedvaatjes kunnen streepvormig of kronkelig zijn. Voorkeursplekken zijn de wangen en de neus bij zowel mannen als vrouwen.

Spider naevus (rode/blauw spinnetjes)
Spider naevus bestaat uit een rood of blauw bultje die meestal zo groot is als een speldenknop. Vanuit dit bultje ontspringen kleine rode adertjes. Vandaar de naam spinnetjes. Voorkeursplekken zijn de wangen bij zowel mannen als vrouwen. Het is een veelvoorkomende aandoening en is volkomen onschuldig.

Bloedblaasjes
Bloedblaasjes zijn kleine rode bultjes gevuld met bloed. De oorzaak van bloedblaasjes is niet bekend. Vaak ontstaan ze spontaan. Voorkeursplekken zijn gezicht, hals, decolleté, borst, buik en rug.

Er bestaat geen medische reden om couperose, spider naevus of bloedblaasjes te verwijderen. Veel mensen ervaren het echter als cosmetisch storend. Indien ze cosmetische bezwaren geven kunnen deze goedaardige huidaandoeningen worden gecoaguleert. Een andere reden is dat de aangedane huid vaak heel gevoelig is en droog en strak aanvoelt. Elk van de hierboven vermelde huidaandoeningen kan effectief worden behandeld met coagulatietherapie. Behandeling vindt doorgaans één keer per 14 dagen plaats. Zo krijgt de huid de kans om goed te genezen. Na twee weken is het resultaat van de behandeling goed zichtbaar.
Verzorging thuis

Twijfelt u over welke huidbehandeling het beste bij u past? Maak een afspraak voor een intakegesprek + huidanalyse met onze specialist (€45,-). Tijdens deze afspraak reinigen en verzorgen wij uw huid en beoordelen we samen welke huidbehandeling voor u de meeste voordelen biedt.

Na een coagulatietherapie

U ziet direct na coagulatietherapie dat de huid intensief is behandeld. Dit betekent dat u uw huid met uiterste zorg dient te verzorgen. De huid is nu erg gevoelig voor invloeden van buitenaf. Het gebruik van onze producten is na deze behandeling verplicht. Wij kennen namelijk de exacte samenstelling en werking van onze producten. De huid is na de behandeling gevoelig maar ook goed toegankelijk voor gezonde werkstoffen. Het is hierom belangrijk dat u de juiste huidverzorging gebruikt. Uiteraard wordt u na uw behandeling geïnformeerd over huidverzorging!

Daarnaast dient u er rekening mee te houden dat u uw huid na deze behandeling niet langdurig mag blootstellen aan de zon. Sporten, het nemen van een hete douche of een sauna bezoek wordt de eerste 48 uur na de behandeling afgeraden. Dit i.v.m. de reeds bestaande versterkte doorbloeding van de huid door deze behandeling. Ook zwemmen wordt de eerste 48 uur na de behandeling afgeraden.

Coagualtie bij schoonheidssalon Kalista Assen

Verhelpen van goedaardige, kleine huidoneffenheden! 

Maak een afspraak!

Maak een afspraak voor een behandeling of vrijblijvend intakegesprek met onze cosmetisch arts voor meer informatie in onze schoonheidssalon in Assen

Maak een afspraak