Coagulatietherapie

Wanneer een mens ouder wordt, verandert de huid. De huid wordt slapper, gaat rimpels en plooien vertonen en er kunnen onregelmatigheden en kleurveranderingen ontstaan. Diverse goedaardige, kleine huidoneffenheden kunnen door middel van coagulatietherapie op een precieze en vrijwel pijnloze manier worden verholpen.

Coagulatie is een behandelmethode waarbij een klein huidprobleem doelgericht wordt verhit, waarna het in een korstje veranderd, en er vervolgens een mooie nieuwe huid onder ontstaat. Een haarfijn naaldje wordt in/op de huidaandoening verhit en zo vernietigt. De methode is zeer veilig en uiterst geschikt voor kleine oppervlakken. Chirurgische ingrepen zijn dankzij deze methode niet meer nodig, zodat de vorming van littekens wordt voorkomen.
Coagulatietherapie kan bij onderstaande huidaandoeningen worden toegepast.

Couperose (rode adertjes)
Couperose zijn blijvende zichtbare verwijdingen van de oppervlakkige haarvaten of capillairen in de huid. De bloedvaatjes kunnen streepvormig of kronkelig zijn. Voorkeursplekken zijn de wangen en de neus bij zowel mannen als vrouwen.

Spider naevus (rode/blauw spinnetjes)
Spider naevus bestaat uit een rood of blauw bultje die meestal zo groot is als een speldenknop. Vanuit dit bultje ontspringen kleine rode adertjes. Vandaar de naam spinnetjes. Voorkeursplekken zijn de wangen bij zowel mannen als vrouwen. Het is een veelvoorkomende aandoening en is volkomen onschuldig.

Bloedblaasjes
Bloedblaasjes zijn kleine rode bultjes gevuld met bloed. De oorzaak van bloedblaasjes is niet bekend. Vaak ontstaan ze spontaan. Voorkeursplekken zijn gezicht, hals, decolleté, borst, buik en rug.

Fibroma
Fibroma zijn goedaardige bindweefselgezwellen (steelwratjes). Fibromen kunnen ontstaan door een virus of door wrijving van huid op huid of wrijving door kleding. Voorkeursplekken zijn hals, decolleté, of plooien in de huid (oksels).

Er bestaat geen medische reden om couperose, spider naevus, bloedblaasjes of fibromen te verwijderen. Veel mensen ervaren het echter als cosmetisch storend. Indien ze cosmetische bezwaren geven kunnen deze goedaardige huidaandoeningen worden gecoaguleert. Een andere reden is dat de aangedane huid vaak heel gevoelig is en droog en strak aanvoelt. Elk van de hierboven vermelde huidaandoeningen kan effectief worden behandeld met coagulatietherapie. Behandeling vindt doorgaans één keer per 14 dagen plaats. Zo krijgt het lichaam de kans om goed te genezen. Na twee weken is het resultaat van de behandeling goed zichtbaar.
Verzorging thuis

Omdat de huid na de behandeling gevoelig maar goed toegankelijk is voor gezonde werkstoffen, wordt het gebruik van onze producten na de behandeling aangeraden. Wij kennen namelijk de exacte werking van onze producten. Bescherm uw huid na coagulatietherapie met een Medik8 crème met SPF-30 met UVA en UVB-bescherming. De huid is door de behandeling namelijk tijdelijk haar natuurlijke bescherming tegen UV stralen kwijt, waardoor het nog gevoeliger wordt voor pigmentverschuivingen en voor zonbeschadigingen. Uiteraard wordt u na uw behandeling geïnformeerd over huidverzorging!

Maak een afspraak!

Maak een afspraak voor een behandeling of vrijblijvend intakegesprek met onze cosmetisch arts voor meer informatie in onze schoonheidssalon in Assen

Maak een afspraak