(Chemische) peeling

Peelings zijn één van de meest populaire (niet-invasieve) cosmetische ingrepen om het uiterlijk van de huid te verjongen en te verbeteren. Het is een procedure gebaseerd op de toepassing van een chemische, enzymatische of natuurlijk exfoliant om een gecontroleerde vernietiging van de opperhuid of lederhuid te bereiken. Hierdoor vindt het verwijderen/ verminderen van pigmentvlekjes, onzuiverheden en een verbeterde huidstructuur plaats. Als onderdeel van het genezingsproces, wordt de celgroei verhoogd. Het produceert een nieuwe, gezondere huidlaag waardoor het gezicht een betere en gezondere uitstraling krijgt.

(Chemische) peelings kunnen op het gezicht, decolleté, rug of handen gebruikt worden. De peelings zijn voor een aantal huidproblemen geschikt zoals onder andere; fijne lijntjes en rimpels, pigmentvlekken (ook voor een zwangerschapsmasker), acne, littekens, een ruwe/doffe huid of een grove huidstructuur. Een chemische peeling is een gecontroleerde behandeling waarbij een specifieke peeling wordt gebruikt die geschikt is voor uw huidprobleem. Chemische peelings kunnen worden toegepast om de huid zichtbaar verjongen om een zachter, gladder en jeugdiger ogend uiterlijk te verkrijgen. Onze specialist is opgeleid voor het uitvoeren van chemische peelings en u te adviseren over een geschikte peeling. Hierdoor bent u zeker van een veilige maar ook intensieve behandeling. Tijdens een peeling maken wij gebruik van de producten van Ekseption en Fusion Meso. De verschillende peelings worden hieronder toegelicht.

Onze peelings

Green peel (niet chemisch)
Natuurlijke manier om de huid te peelen zonder het gebruik van zuren. De hoofdsamenstelling van dit product wordt puur uit de zee geoogst. Het stimuleert de huid, net als micronaaldjes, die de bovenste, meest oppervlakkige huidlaag verwijderd. In tegenstelling tot chemische peelings die zijn gebaseerd op pH en zuurgraad, werkt deze peeling door het stimuleren van de cellen, de oude huidcellen te verwijderen en nieuwe huidcellen te regenereren.
De activator bevat hyaluronzuur, glucaan en allantoïne om de huid te voeden en te verzachten en tegelijkertijd te behandelen met actieve stoffen uit de zee, voor een nog beter resultaat. Deze peeling is geschikt voor mensen met een zonbeschadigde huid, vroegtijdige huidveroudering, rimpels, hyperpigmentatie, onzuiverheden, grove poriën, littekens en voor iedereen die zijn of haar huid een mooie glow wil geven.

Melkzuur peeling (niet chemisch, voor de gevoelige huid)
De Melkzuur peeling is speciaal bestemd voor iedereen die een zeer gevoelige huid heeft en toch graag een peeling wilt ondergaan! Deze peeling ontstopt de huid, reinigt en matificeerd de huid en heeft een anti viral middel. Zorgt voor celvenieuwing door afschilfering van de huid en werkt hydraterend en als anti-oxidant. Deze peeling stimuleert de celvernieuwing en stimuleert de aanmaak van hyaluronzuur in de diepere huidlaag. Melkzuur doodt organismen die huidklachten kunnen uitlokken, zoals schimmels en gisten en de mijt die rosacea kan veroorzaken. Kortom, melkzuur maakt de huid zachter, weerbaarder en toleranter. Melkzuur vermindert pigmentvlekken.

AHA-BHA peeling
De AHA BHA peeling is speciaal ontworpen voor de rijpere en/of gevoelige, droge huid. Zeer geschikte anti-aging peeling! Een zorgvuldige combinatie van 3 verschillende zuren met ieder een eigen specifieke werking.
– Glycolzuur (24%) zorgt ervoor dat de huid beter in staat is vocht vast te houden.
– Melkzuur (24%) gaat pigmentatie tegen. Donkerdere vlekken worden minder zichtbaar.
– Salicylzuur (2%) dode huidcellen worden verwijderd, verstopte poriën raken ontstopt. Salicylzuur voorkomt het ontstaan van verstopte poriën.

Salicylzuurpeeling
De salicylzuurpeeling bevat als werkzame stof Salicylzuur. Salicylzuur werkt in op het bovenste laagje van de huid (de hoornlaag). Salicylzuur weekt dit laagje van de huid los en zorgt voor een normale groei van de huid. De salicylzuurpeeling remt ontstekingen en de groei van schimmels en bacteriën. Salicylzuur (Salicylic Acid) is een beta-hydroxy zuur (BHA) en is zeer effectief bij acne en puistjes. Het heeft exfoliërende eigenschappen. Salicylzuur kan ook worden gebruikt tegen andere huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem.

Twijfelt u over welke huidbehandeling het beste bij u past? Maak een afspraak voor een intakegesprek + huidanalyse met onze specialist (€45,-). Tijdens deze afspraak reinigen en verzorgen wij uw huid en beoordelen we samen welke huidbehandeling voor u de meeste voordelen biedt.

Na een (chemische) peeling behandeling

U ziet direct na een chemische peeling dat de huid intensief is behandeld. Dit betekent dat u uw huid met uiterste zorg dient te verzorgen. De huid is nu erg gevoelig voor invloeden van buitenaf. Het gebruik van onze producten is na deze behandeling verplicht. Wij kennen namelijk de exacte samenstelling en werking van onze producten. De huid is na de behandeling gevoelig maar ook goed toegankelijk voor gezonde werkstoffen. Het is hierom belangrijk dat u de juiste huidverzorging gebruikt. Uiteraard wordt u na uw behandeling geïnformeerd over huidverzorging! 

Daarnaast dient u er rekening mee te houden dat u uw huid na deze behandeling niet langdurig mag blootstellen aan de zon. Sporten, het nemen van een hete douche of een sauna bezoek wordt de eerste week na de behandeling afgeraden. Dit i.v.m. de reeds bestaande versterkte doorbloeding van de huid door een chemische peeling. Ook zwemmen wordt de eerste week na de behandeling afgeraden.

Chemische peelings bij schoonheidssalon Kalista Assen

Een (chemische) peeling zorgt voor een nieuwe, gezondere huidlaag!

Maak een afspraak!

Maak een afspraak voor een behandeling of vrijblijvend intakegesprek voor meer informatie in onze schoonheidssalon in Assen

Maak een afspraak