Plasma facelift

Een plasma behandeling is een innovatieve behandeling die de huid kan laten verstrakken en kan worden gezien als een ware facelift. Tijdens een plasmalift behandeling wordt de huid behandeld met een straaltje geladen gas. Zonder direct contact te maken met de huid, ontstaat er een kleine straal plasma, die de huid puntsgewijs raakt. Door verdamping van kleine stukjes van de opperhuid zal een lokaal krimpeffect optreden, samentrekking van huidvezels, waardoor een strakkere huid ontstaat; de huid wordt als het ware gelift. Dit kan heel precies en gecontroleerd op de plek waar rimpels zijn, waar er sprake is van huidoverschot of van een litteken. De plasma-straal heeft daarnaast een stimulerend effect op de collageen- en elastineproductie, dit geeft een boost in stevigheid en volume in de huid.

Wanneer kies ik voor een plasma behandeling?
– Bij hangende oogleden
– Bij lijntjes/rimpels in uw gezicht (bijv. rond de mond of kraaienpootjes)
– Als u uw wenkbrauwen wilt liften
– Bij littekens of fibromen
– Bij overtollige huid (verslapte huid)

Hoe werkt de plasma behandeling?
Een innovatief instrument wordt op het te behandelen gebied gericht. Uit dit instrument komt een kleine en gecontroleerde plasmastraal. Dit ziet eruit als een minuscuul lichtstraaltje. Plasma is geïoniseerd gas. Het instrument raakt de huid niet aan, maar blijft er een paar millimeter boven hangen. De plasmastraal die uit het instrument komt, maakt nu kleine dots in de huid. Dit zijn kleine, oppervlakkige verbrandingen van de bovenste huidlagen van slechts 0,1 mm breed. Omdat de lichtstraal de onderste laag van de opperhuid niet bereikt, is er geen gevaar voor bloedingen, littekens of andere ongewenste of permanente huidschade. De dots zorgen ervoor dat de huid direct samentrekt, waardoor de huid gelift wordt. Dit zorgt ervoor dat rimpels verdwijnen of vervagen, de huid verstrakt of littekens verminderen. De behandeling kan gevoelig zijn, maar is over het algemeen prima te doorstaan.
De positieve en natuurlijke effecten van de plasmabehandeling hebben twee oorzaken. Het liftende effect komt tot stand omdat de huidvezels direct na de behandeling samentrekken. Daarnaast wordt het effect veroorzaakt door de eigen regeneratie van de huid. In de periode na de behandeling maakt de huid namelijk elastine en collageen aan. Omdat niet in de huid wordt gesneden en er ook niets in gespoten wordt, ziet het liftende effect er natuurlijk uit.

Na de plasma behandeling

U ziet direct na de plasma behandeling dat de huid intensief behandeld is. Uw huid zal maximaal enkele weken na de behandeling een iets rodere kleur hebben en kan warm aanvoelen. Daarnaast zullen de puntjes (dots) van de plasma behandeling zichtbaar zijn. Na de behandeling wordt door onze specialisten aangeraden om uw huid met uiterste zorg te behandelen. De huid is nu erg gevoelig voor invloeden van buitenaf. Dit betekent onder andere geen langdurige blootstelling aan de zon. Sporten, het nemen van een hete douche of een sauna bezoek wordt gedurende twee weken door ons afgeraden. Dit i.v.m. de reeds bestaande versterkte doorbloeding van de huid door de plasma behandeling. Ook zwemmen wordt de eerste week na de behandeling afgeraden in verband met de (over)gevoeligheid van de huid.

Omdat de huid na de behandeling gevoelig maar goed toegankelijk is voor gezonde werkstoffen, wordt het gebruik van onze producten na de behandeling aangeraden. Wij kennen namelijk de exacte werking van onze producten. Bescherm uw huid na een plasma behandeling met een professionele creme met SPF-30 met UVA en UVB bescherming. De huid is door de behandeling namelijk tijdelijk haar natuurlijke bescherming tegen UV stralen kwijt, waardoor het nog gevoeliger wordt voor pigmentverschuivingen en voor zonbeschadigingen. Uiteraard wordt u na uw behandeling geïnformeerd over huidverzorging!

Maak een afspraak!

Maak een afspraak voor een behandeling of vrijblijvend intakegesprek voor meer informatie in onze schoonheidssalon in Assen

Maak een afspraak