Plasma facelift

Een plasma behandeling is een intensieve behandeling die de huid kan laten verstrakken en kan worden gezien als een ware facelift! Tijdens een plasmalift behandeling wordt de huid behandeld met een straaltje geladen gas. Zonder direct contact te maken met de huid, ontstaat er een kleine straal plasma, die de huid puntsgewijs raakt. Door verdamping van kleine stukjes van de opperhuid zal een lokaal krimpeffect optreden. De huidvezels trekken samen waardoor rimpels en lijntjes vervagen. 

De plasma-straal heeft daarnaast een stimulerend effect op de collageen- en elastineproductie, dit zijn de bestandsdelen die in de huid verantwoordelijk zijn voor de stevigheid en elasticiteit. Deze extra aanmaak van collageen en elastine, in combinatie met het verstrakkende effect van de plasma, zorgt voor een extreem zichtbare facelift!

Deze behandeling kan heel precies en gecontroleerd worden toegepast. Alleen op de plek waar rimpels zijn, waar er sprake is van huidoverschot of van een litteken. 

Wanneer kies ik voor een plasma behandeling?
– Bij hangende oogleden
– Bij lijntjes/rimpels in uw gezicht (bijv. rond de mond of kraaienpootjes)
– Als u uw wenkbrauwen wilt liften
– Bij littekens of fibromen
– Bij overtollige huid (verslapte huid)

Hoe werkt de plasma behandeling?
Een innovatief instrument wordt op het te behandelen gebied gericht. Uit dit instrument komt een kleine en gecontroleerde plasmastraal. Dit ziet eruit als een minuscuul lichtstraaltje. Plasma is geïoniseerd gas. Het instrument raakt de huid niet aan, maar blijft er een paar millimeter boven hangen. De plasmastraal die uit het instrument komt, maakt nu kleine dots in de huid. Dit zijn kleine, oppervlakkige verbrandingen van de bovenste huidlagen van slechts 0,1 mm breed. Omdat de lichtstraal de onderste laag van de opperhuid niet bereikt, is er geen gevaar voor bloedingen, littekens of andere ongewenste of permanente huidschade. De dots zorgen ervoor dat de huid direct samentrekt, waardoor de huid gelift wordt. Dit zorgt ervoor dat rimpels verdwijnen of vervagen, de huid verstrakt of littekens verminderen. De behandeling kan gevoelig zijn, maar is over het algemeen prima te doorstaan.
De positieve en natuurlijke effecten van de plasmabehandeling hebben twee oorzaken. Het liftende effect komt tot stand omdat de huidvezels direct na de behandeling samentrekken. Daarnaast wordt het effect veroorzaakt door de eigen regeneratie van de huid. In de periode na de behandeling maakt de huid namelijk elastine en collageen aan. Omdat niet in de huid wordt gesneden en er ook niets in gespoten wordt, ziet het liftende effect er natuurlijk uit.

Twijfelt u over welke huidbehandeling het beste bij u past? Maak een afspraak voor een intakegesprek + huidanalyse met onze specialist (€45,-). Tijdens deze afspraak reinigen en verzorgen wij uw huid en beoordelen we samen welke huidbehandeling voor u de meeste voordelen biedt.

Na de plasma behandeling
U ziet direct na de plasma behandeling dat de huid intensief is behandeld. Dit betekent dat u uw huid met uiterste zorg dient te verzorgen. De huid is nu erg gevoelig voor invloeden van buitenaf. Het gebruik van onze producten is na deze behandeling verplicht. Wij kennen namelijk de exacte samenstelling en werking van onze producten. De huid is na de behandeling gevoelig maar ook goed toegankelijk voor gezonde werkstoffen. Het is hierom belangrijk dat u de juiste huidverzorging gebruikt. Uiteraard wordt u na uw behandeling geïnformeerd over huidverzorging!

Daarnaast dient u er rekening mee te houden dat u uw huid na deze behandeling niet langdurig mag blootstellen aan de zon. Intensief sporten, het nemen van een hete douche of een sauna bezoek wordt de eerste zes weken na de behandeling afgeraden. Dit i.v.m. de reeds bestaande versterkte doorbloeding van de huid door de meso shooter behandeling. Ook zwemmen wordt de eerste weken na de behandeling afgeraden.

Maak een afspraak!

Maak een afspraak voor een behandeling of vrijblijvend intakegesprek voor meer informatie in onze schoonheidssalon in Assen

Maak een afspraak