Definitief Ontharen

Seizoensactie!

Diode laser ontharen van de gehele oksels en schaamstreek nu voor €85,- per behandeling

IPL-SHR is een nieuwe ontharingsmethode die de voordelen van IPL en laserontharing combineert. Hierdoor kunnen, in tegenstelling tot IPL, ook donkere en gebruinde huidtypes effectief en veilig worden behandeld. Tijdens een IPL-SHR behandeling worden de haarfollikels (haarzakjes) door middel van lichtflitsen tot 45 graden verwarmd. Deze warmte zorgt ervoor dat het haarzakje beschadigd waardoor er geen haargroei meer mogelijk is.

Omdat IPL-SHR ontharen niet werkt op basis van het pigment van de haar kunnen ook lichtere haren (met weinig pigment) veilig worden behandeld. IPL-SHR is een nieuwe innovatieve methode die het mogelijk maakt ook blonde, grijze of rode haren veilig te behandelen. Dit in tegenstelling tot IPL waarbij alleen haren met voldoende pigment kunnen worden behandeld. Deze behandeling is hierom voor iedereen geschikt! IPL-SHR is een volledig veilige en snelle behandelmethode waarbij 10 lichtflitsen per seconde aan de haarzakjes worden afgegeven.

Alleen de haren die in de eerste haargroei fase (anagene fase) van de haargroeicyclus zitten absorberen het IPL-licht en worden hiermee vernietigd. Haren die tijdens de behandeling niet in deze eerste haargroeifase zitten komen in volgende sessies aan de beurt. Er zijn dus altijd meerdere behandelingen nodig om van uw (over)beharing af te komen.

Hoe lang duurt een IPL behandeling?
De behandelingen lopen uiteen van enkele minuten voor bijvoorbeeld een bovenlip tot ongeveer drie kwartier voor bijvoorbeeld volledige benen of rug.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Er zijn gemiddeld 6 tot 9 behandelingen nodig om van uw (over)beharing af te komen. De hoeveelheid benodigde behandelingen is afhankelijk van uw huidtype, haartype, de te behandelen zone en de haargroeifase waarin de haren zich bevinden.

Is deze behandeling pijnlijk?
Een IPL-SHR behandeling wordt over het algemeen als pijnloos ervaren. Omdat wij in onze salon in Assen gebruik maken van moderne apparatuur met een koelmechanisme, zult u de warmte van de lichtflitsen nauwelijks merken.

Is IPL-SHR ontharen definitief?
Zoals hierboven beschreven heeft een IPL-SHR behandeling enkel effect op haren die zich in de eerste haargroeifase bevinden. Hierdoor zijn er veelal meerdere behandeling benodigd om het gewenste resultaat te bereiken. De haarzakjes die in de anagene fase effectief zijn behandeld zullen geen haren meer produceren. Dit komt doordat de eiwitstructuur van de haarfollikel op microscopisch niveau onherstelbaar beschadigd is. Omdat behandelde haarfollikels geen haren meer produceren kan SHR-IPL als definitief ontharen worden omschreven. Het is mogelijk dat slapende haarfollikels naar verloop van tijd weer actief worden. Dit kan bijvoorbeeld komen door medicijngebruik of hormoonveranderingen. Deze slapende haarzakjes zullen nieuwe donsharen vormen. Om dit te voorkomen adviseren wij om na uw behandelingstraject ongeveer 2 tot 4 keer per jaar de gewenste zone te blijven nabehandelen.

Maak een afspraak!

Maak een afspraak voor een behandeling of vrijblijvend intakegesprek voor meer informatie in onze schoonheidssalon in Assen

Maak een afspraak