Chemische peelings

Chemische peelings zijn één van de meest populaire (niet-invasieve) cosmetische ingrepen om het uiterlijk van de huid te verjongen en te verbeteren. Het is een procedure gebaseerd op de toepassing van een chemische of enzymatische exfoliant om een gecontroleerde vernietiging van de opperhuid of lederhuid te bereiken. Hierdoor vindt het verwijderen/ verminderen van pigmentvlekjes, onzuiverheden en een verbeterde huidstructuur plaats. Als onderdeel van het genezingsproces, wordt de celgroei verhoogd. Het produceert een nieuwe, gezondere huidlaag waardoor het gezicht een betere en gezondere uitstraling krijgt.

Chemische peelings kunnen op het gezicht, decolleté, rug of handen gebruikt worden. De peelings zijn voor een aantal huidproblemen geschikt zoals onder andere; fijne lijntjes en rimpels, pigmentvlekken (ook voor een zwangerschapsmasker), acne, littekens, een ruwe/doffe huid of een grove huidstructuur.

Een chemische peeling is een gecontroleerde behandeling waarbij een specifieke peeling wordt gebruikt die geschikt is voor uw huidprobleem. Chemische peelings kunnen worden toegepast om de huid zichtbaar verjongen om een zachter, gladder en jeugdiger ogend uiterlijk te verkrijgen. Wij werken met de professionele exfoliërende zuren van Medik8. Medik8 biedt een breed assortiment aan veilige en bewezen effectieve chemische peelings voor ieder huidtype. Onze specialist is door Medik8 opgeleid voor het uitvoeren van chemische peelingen en u te adviseren over een geschikte peeling. Hierdoor bent u zeker van een veilige maar ook intensieve behandeling. De verschillende peelings worden hieronder toegelicht.

Onze peelings:

Superfacial
Een zachte behandeling die natuurlijke fruitenzymen combineert voor professionele exfoliatie. Perfect voor een eerste peeling.

Light Peel
Een milde peeling die geschikt is voor de acne-gevoelige huid.

Eye Peel
Een uiterst zachte maar effectieve oplossing voor het behandelen van tekenen van veroudering rond het gevoelige gebied van de ogen. Deze peeling is een ultra zachte maar zeer effectieve oplossing om de huid rondom de ogen te behandelen door middel van verbeterde celvernieuwing en regeneratie. De Eye Peel bevat onder andere AHA L’amandelzuur en BHA melkzuur. Deze zuren werken sterk hydraterend en bevatten zeer sterke antioxidanten.

Age Peel
Een gerichte formulering die collageen herstelt om hardnekkige tekenen van veroudering te verminderen.  De Age Peel bestaat uit een effectieve zuren combinatie om fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Ook vermindert de peeling imperfecties door de huid glad te maken en te vernieuwen. De Age Peel bevat onder andere AHA L’amandelzuur en BHA melkzuur. Deze zuren werken sterk hydraterend en bevatten zeer sterke antioxidanten.

Beta Peel
Een krachtige mix van zuren die diep in poriën dringen om puistjes effectief te verminderen en het uiterlijk van de huid te verbeteren. De Beta Peel brengt snel acne onder controle en verlaagt het risico op toekomstige littekens. De Beta Peel pakt verstopte poriën, mee-eters en ontstekingen aan. Deze peeling bevat onder andere BHA salicylzuur wat helpt bij het oplossen van talg in de poriën die ervoor zorgen dat mee-eters, vergrote poriën en acne uitbraken kunnen ontstaan. Het helpt ook de olieproductie te verminderen. Azelaine zuur werkt heel sterk tegen de propioni bacterie. Dit is de bacterie die verantwoordelijk is voor acne.

White Peel
Een verhelderende peeling gericht op hyperpigmentatie en een doffe, niet-egale huid.  De meest effectieve manier om een helderdere en egale huid, vrij van donkere vlekken en hyperpigmentatie te krijgen, is door de huidcellen die rijk zijn aan melanine kapot te maken en de verduistering van nieuwe huidcellen te voorkomen. De White Peel bevat onder andere fytine zuur wat ervoor zorgt dat de aanmaak van melanine in de huid geremd wordt.

Jessner Peel
Een middelmatige behandeling om alle gematigde huidproblemen in één keer aan te pakken. De Jessener Peel wordt gebruikt om de gehele epidermis te verwijderen. Het is een zwaardere peeling die kan worden toegpast voor diepere huidproblemen. Het is een alles in één peeling. Hij pakt dus alle huidproblemen in aan. De Jessener Peel is niet voor iedere huidtype geschikt. Deze peeling bevat onder andere resorcinol. Dit heeft een zeer sterke stimulerende werking op de productie van collageen.

Omdat de huid na de behandeling gevoelig maar goed toegankelijk is voor gezonde werkstoffen, wordt het gebruik van onze producten na de behandeling aangeraden. Wij kennen namelijk de exacte werking van onze producten. Bescherm uw huid na de chemische peeling met een Medik8 creme van SPF 30 met UVA en UVB bescherming. De huid is door de behandeling namelijk tijdelijk haar natuurlijke bescherming tegen UV stralen kwijt, waardoor het nog gevoeliger wordt voor pigmentverschuivingen en voor zonbeschadigingen. Uiteraard wordt u na uw behandeling geïnformeerd over huidverzorging!

Maak een afspraak!

Maak een afspraak voor een behandeling of vrijblijvend intakegesprek voor meer informatie in onze schoonheidssalon in Assen

Maak een afspraak